אחד התחומים הכי נפוצים בעולם המשפט, הוא תחום התאונות. זה נכון בין אם מדובר בתאונות דרכים, תאונות עבודה, או כל תאונה אחרת שיכולה להתרחש, בכל מקום, מכל סיבה.
זה תחום מאוד נפוץ מסיבות שונות. ראשית, מעורבים בו תמיד שני צדדים, הצד שעבר את התאונה והצד שלכאורה אחראי עליה, כל צד כמובן יציג את מה שקרה בצורה שונה, שנית, מעורבות בו חברות ביטוח אשר כל אחת תרצה להגן על עצמה בשביל שלא יצטרכו לשלם את כספי הפוליסה, שלישית, הרבה פעמים תאונות זה עניין של פרשנות, מה קרה באמת, איך זה קרה. הרבה פעמים זה גם דורש שיהיו עדים, שיוצגו ראיות ועוד.
כשאנחנו פונים אל עורך דין תאונות בכרמיאל או בכל מקום אחר, הנחת היסוד היא שהיינו מעורבים בתאונה ואנחנו תובעים נזקין. הרי אם לא נגרם נזק פיזי, נפשי או נזק ברכוש, אז אין לנו סיבה לתבוע, הנחת יסוד אחרת היא, שכל תאונה עלולה להוביל לנזק כזה או אחר, וזה בדיוק מה שעורך הדין ינסה להוכיח בשמנו. הצד השני לעומת זאת, ינסה להגן על עצמו.
לשם כך, הוא ישכור אף הוא עורך דין תאונות בכרמיאל או במקום אחר אשר ינסה להוכיח שהלקוח שלו לא אשם בתאונה, וכן שלא באמת נגרם נזק. צריך לומר, שני הדברים אינם פשוטים להוכחה, אך הם אפשריים.
כיצד בנוי משפט תאונה
ברמת העיקרון, משפטי תאונות שייכים לתחום של נזיקין. התביעה היא לא על מהות התאונה או על עצם שהיא התרחשה, כמו על עצם הנזק שנגרם. כאמור, זה יכול להיות נזק פיזי, יכול להיות נזק נפשי, נזק לרכוש וכן נזק כספי (אובדן ימי עבודה למשל).
כשאדם אשר עבר תאונה תובע בבית משפט את הצד שאחראי על התאונה, עליו להוכיח כמה דברים. ראשית, שאכן היתה תאונה, שנית, שהצד השני אחראי עליה ולו אין שום חלק בה אלא כקורבן, שלישית, עליו להוכיח שנגרם לו נזק כתוצאה מהתאונה ושהתביעה שלו מוצדקת.
לכאורה זה נשמע פשוט, להוכיח שנגרמה תאונה, זה אפשרי, אך לא תמיד אפשרי להוכיח שהצד השני אחראי עליה, שכן הוא יוכל תמיד להציג ראיות ועדויות שדווקא הקורבן אחראי על התאונה ולכן הוא גם אחראי על הנזק שנגרם לו. הנתבע גם ינסה להוכיח שהיו גורמים אחרים שאינם בשליטתו שגרמו לתאונה.
לגבי הנזק, הרי שהנתבע ירצה להוכיח שהנזק כבר היה קודם לכן, שאין לו שום חלק בכך שנגרם נזק ועוד.
צריך לומר, מאחר ויש דוגמאות שונות של תאונות, הרי שכל משפט תאונה בנוי מעט שונה מן הסתם, אך העיקרון הוא דומה, בכולם צריך להוכיח שהיתה תאונה ונגרם נזק. אחרת אין משמעות לתביעה. מה שכן, הנתבע יכול להיות אדם פרטי וכן, רשות מקומית, מוסד ציבורי, חברת ביטוח או כל גורם אחר.